Om oss

Vilka är vi som står bakom blogg och nätverk? Jo, det är Emma Thorén (till höger) och Annika Spalde (till vänster).

Lilla sparvens kommunitet Vi har bägge länge känt en längtan efter att få leva ett liv i en kristen gemenskap, på en konkret plats, med inspiration från Benedikts regel. Under 2019 har vi utforskat denna längtan tillsammans och funnit ett namn för vår vision. ”Lilla sparvens kommunitet”. Namnet kommer dels från psaltaren 84:4 Sparven har funnit ett rede och svalan ett bo för sina ungar: dina altaren, Herre Sebaot, min konung och min Gud, och dels från Luk.12:6 Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud. Vi hoppas att snart finna en plats där denna Lilla sparv kan få landa och utvecklas, en plats att lära känna och vårda, ett ställe där vi kan öva på att leva med i naturens rytmer och finna ekologiska lösningar på vardagens utmaningar. Men fram till dess att vi hittar den platsen så testar vi kommunitetslivet genom att bo tillsammans i en tvåa i Mullsjö, en ort som lyckas ligga både i Jönköpings län, Skara stift och Västergötlands landskap.  

Vem är Emma? Jag är en pilgrimsvandrande, naturälskande präst med rötter i Västervik. I många år har jag känt en längtan efter att få leva klosterliv och har därför periodvis bott med olika kommuniteter. När jag 2016 kom till Mucknell Abbey, ett benediktinskt kloster i den anglikanska traditonen så var det som att komma hem. Jag blev totalt förälskad i den visdom som Benedikts klosterregel förmedlar och hoppas nu att genom denna blogg hjälpa andra att finna den.

Vem är Annika? Jag kommer från Lindome utanför Göteborg. Sedan 2003 är jag gift med Pelle, och vi har de senaste åren (fram till sommaren 2019) bott i Uppsalatrakten. Nu är vi särbos tills dess att kommuniteten hittar sin plats. Jag lägger min tid på diakonjobb, arbete i vården, skrivande och ideella engagemang – inte allt på en gång dock. Jag har sedan många år ett intresse för den Helige Benedikts regel och de traditioner och praktiker som utgår från den. Det kloster jag har mest kontakt med är Jesu Moder Marias (Mariavall) på Österlen, där jag ingår i gruppen av cirka tjugo oblater (lekmannabenediktiner).

Läs mer om visionen här.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta oss med frågor, funderingar eller bara för att dela, skriv nedan, och prenumerera gärna på nyhetsbrevet och nya blogginlägg, så du inte missar något.


Hur kan vi återkomma till dig?


Vad har du på hjärtat?