Jordens skogar och alla som lever i dem är ett kärt ämne för Lilla sparvens kommunitet, även ett förbönsämne. Nyheter når oss om att förstörelsen av regnskogen i Amazonas eskalerar under president Bolsonaros styre. Från januari till april i år har avverkningstakten ökat med 55 procent. På grund av pandemin kan brasilianska miljöskyddsverket inte ingripa mot olaglig avverkning som de brukar. Det är ett allvarligt läge. Forskare tror att om 20-25 procent av Amazonas regnskog skövlas – och nu är man uppe i 17 procent enligt vissa beräkningar – så riskerar hela ekosystemet att kollapsa.

Greenpeace arbetar med frågan och har nu ett upprop som man kan skriva under. Gör gärna det! https://www.greenpeace.org/sweden/agera/skydda-amazonas/

Och här finns tips från Naturskyddsföreningen om hur du undviker att bidra till skövlingen: https://www.naturskyddsforeningen.se/3-tips-Amazonas

Till sist, be gärna med oss för jordens regnskogar och för alla som arbetar för att skydda dem.

Gud, vi tackar dig för regnskogen i Amazonas och för det myller av liv i olika former som finns där. Nu ber vi för den. Vi ber att den ska få må bra och att den ska skyddas från fortsatt skövling. Vi ber att de människor som nu är inriktade på att hugga ner den ska få komma på andra tankar och finna andra möjligheter för sin försörjning. Beskydda alla som på olika sätt arbetar för regnskogens bästa och särskilt den ursprungsbefolkning som bor i den. 

I Jesu namn

Amen

Share: