Genom död till liv– Det är påsknattens tema. Det är sällan som det är så talande som denna vår. Man skulle kunna säga att vi som mänsklighet just nu upplever en sorts död. Det sätt som vi är vana att leva på är borta. Det som är källor till liv och glädje för många, resor, olika arrangemang, kurser, möten, och vanlig mänsklig gemenskap är borta. För många är även det som ger det dagliga brödet borta. För vissa är det värre än för andra men vi är alla drabbade på något sätt.
Vad som väntar oss på andra sidan om pandemin vet vi inte än. Hur länge den kommer att pågå vet vi inte heller.

Men en sak vet vi. Jesus har besegrat döden och visat oss att det finns en väg igenom döden till livet. Det gäller vår egen fysiska död. Men det gäller också vårt samhälle och vår värld.
Just nu är det väldigt jobbigt för väldigt många men det är inte slutet. Även vårt samhälle kommer att återuppstå. Kanske inte exakt som det var innan, när man går igenom en stor kris så sätter den sina spår och man kan aldrig helt återvända till det som var tidigare. Men:
Vi kommer kunna glädjas med varandra igen.
Den isolering som vissa av oss nu får uppleva kommer att brytas.
Vi kommer att kunna umgås normalt igen.
Vi kommer att få ses igen.
Ty ”döden är uppslukad och segern är vunnen” (1 kor. 15:54)

Share: